Telephone: 0033 (0)5 62 31 78 39

Winkels en plaatselijke voorzieningen & Lokalisatie

Winkels en plaatselijke voorzieningen

Madiran 3 km: bakker, kruidenier, tennisplaats, sportzaal, restaurant, bar, kinder speelplaatsje, voetbal terrein, volleybal terrein.

Plaisanse du Gers en Maubourguet (10 km): verschillende winkels en voorzieningen.
Plaisanse: markt op donderdag morgen, Maubourguet: markt op dinsdagmorgen.
Tarbes (30 km) en Pau (40 km) zijn twee steden die een grote verscheidenheid aan winkels hebben, sport gelegenheden en culturele centra.
Wijnproeverij, minigolf en paardrijden zijn in de nabijheid ( 10 km)

Lokale Feesten

Wij kunnen enkele lokale feesten van harte aanbevelen.

Madiran: 14 en 15 augustus Wijnfeest (Fête du Vin); wijnboeren bieden u gratis wijn aan om te proeven. Produkteurs van streek producten op de braderie van 15 augustus.
Verschillende gelegenheden om te eten en muzikale ambiance gedurende 4 dagen in het dorp.

3e weekend van november. Open Deuren bij de wijnkelders. De wijnboeren ontvangen u thuis om hun wijn te proeven en u kunt tevens wijn kopen voor uw feesten aan het eind van het jaar. Ze worden bijgestaan door hun vrienden, die streek producten verkopen, artiesten, zangers, oude ambachtslieden….
U kunt eten in bijna iedere wijnkelder met verschillende animaties.

Plaisanse du Gers:
Juli : dorpsfeest met course landaise (spel met koeien) in de straten.

Maubourguet:
Augustus: groot dorpsfeest gedurende 4 dagen met stierenvechten en course landaises.

Marciac: (20 km)
Internationaal Jazz Festival: twee weken muziek met wereld beroemde artiesten, grote braderie met streek producten en handwerk artikelen van over de hele wereld.

Lokalisatie

Dichtstbijzijnde vliegvelden

•Pau Pyrenees 45 km
•Bordeaux 2 uur
•Tarbes Lourdes 1 uur

Per auto

Vanaf Bordeaux:
Volg de A62 naar Toulouse, daarna de A65 naar Aire sur l’Adour. In Aire sur l’Adour de D935 nemen naar Tarbes via Riscle. 10 km na Riscle op de D935 ziet u aan uw rechterkant Château Montus. Neem de eerste weg rechts, D58, u passeert Château Perron en vervolgt de weg tot boven op de heuvel.
Het eerste kruispunt na Château Perron, naar links. Vervolg deze weg op de heuvel richting bergen en neem dan de 3e links, ongeveer na 2 km ; Chemin de Qulay. Vervolg de Chemin de Qulay tot aan een kruispunt, neem hier de Chemin le Prielle naar links.
Le Prielle is het enige gebouw aan uw rechterkant midden tussen de wijngaarden.

Vanaf Tarbes:
Neem de route de Bordeaux (D935) via Maubourguet, 10 km na Maubourguet vervolgt u richting Madiran aan de linkerkant D48.
U passeert Domaine d’Héchac, het restaurant La Colline en daarna neemt u de weg naar rechts naar Soublecause en Castelnau-Rivière-Basse. Neem de 3e aan de rechterkant : Chemin de Qulay. Vervolg de Chemin de Qulay tot aan een kruispunt, hier neemt u links de Chemin de Prielle.
.Le Prielle is het enige gebouw aan uw rechterkant midden tussen de wijngaarden.

Vanaf Pau:
Neem de N134 naar Bordeaux via Garlin. In Garlin, neemt u richting Madiran et vervolgt de weg in het dorp tot aan een rotonde. Ga hier naar links en vervolg de D16 tot aan het kruispunt in Diusse. Hier naar links en de eerste rechts, richting Madiran : D205. Vervolg de D205, daarna D317 via Aydie, dan D548 tot aan het kruispunt met de D48 Hier gaat u naar rechts naar Madiran. Rij door Madiran en neem de eerste na de sportzaal de Chemin Qulay. Vervolg deze weg tot boven op de heuvel, als de weg zich in tweeën splitst. Ga naar rechts. Alsmaar rechtdoor op de Chemin Qulay tot aan een kruispunt, neem de Chemin de Prielle.
Le Prielle is het enige gebouw aan uw rechterkant midden tussen de wijngaarden.

Website Designed and Built by Maximize Internet

| Holiday homes in France Gers Midi-Pyrenees | Booking Tracker